|
Muş'un Varto ilçesine bağlı Kaynarca köyünün Çapanik Vadisi'nde 2 hafta içerisinde 105 büyük baş hayvanın öldüğü ileri sürüldü.
|
6.05.2013
599
|
Varto'ya bağlı Kaynarca köyü sakinleri hayvanlarının ölmesi sonucu zor durumda kaldı. Geçimini hayvancılıkla sağlayan ve son iki haftada 5 büyük baş hayvanı ölen Mustafa Ataç, "Çapanik Vadisinde otlatmaya çıkardığımız hayvanlarımız iki haftadan bu yana ölüyor. Benim 5 tane ineğim öldü. Hayvanlar araziden geldikten sonra hiçbir hastalıkları yokken birden düşüyor ve ölüyor. Geçimimizi hayvancılıkla yapıyoruz, bu durum bizi perişan etti. Veteriner çağırdık, onlar da bir çare bulamadılar. Hayvanların neden bu şekilde aniden öldüklerini bilmediklerini söylüyorlar" diye konuştu.
Konuya ilgili Varto Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri ise hayvan ölümlerini doğrulayarak, nedenini bilmediklerini, hayvanlardan numune aldıklarını ve laboratuvara gönderdiklerini söyledi.
TarimsalPazarlama.com