|
Bayraktar, pilot il olarak seçilen Ordu'da 'Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu' projesinin başarıyla devam ettiğini söyledi.
|
6.03.2015
414
|
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, pilot il olarak seçilen Ordu'da 'Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu' projesinin başarıyla devam ettiğini söyledi.
Bayraktar yaptığı açıklamada, pilot il olarak seçilen Ordu'da Altınordu Ziraat Odası tarafından sürdürülen 'Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu' projesine olan ilginin 5 ilçede sürekli arttığını söyledi.
Bayraktar, "Serbest Sistem Yumurta Tavukçuluğu projesi için Ordu ilinin Altınordu, Perşembe, Fatsa ve Ulubey ilçelerinde 80, Akkuş ilçesinde 175 olmak üzere toplamda 255 üretici başvuru yaptı. Kredi, ruhsat ve kümes inşaatı olarak üretime başlama aşamaları devam ediyor. 30 tanesinin kümes yapım işlemi tamamlandı. 15 adedi işletmeye alındı" dedi.