|
Türkiye'nin 12 milyon zeytin ağacı ile en büyük zeytin ve zeytinyağı üreticisi ilçesi konumundaki Akhisar'da Zeytin Hasat Şenliği düzenlendi
|
18.10.2012
803
|
Türkiye’nin 12 milyon zeytin ağacı ile en büyük zeytin ve zeytinyağı üreticisi ilçesi olan Akhisar’da zeytin hasadının başlaması münasebetiyle Ballıca beldesinde ‘Akhisar 4. Zeytin Hasat Şenliği’ düzenlendi. Şenlik kapsamında, Ballıca'da sezonun ilk zeytin hasadı yapıldı.
Zeytin Hasat Şenliği’ne Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, il milletvekilleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ve zeytin üreticileri katıldı.
Şenliğin açılışında konuşan Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Akhisar’ın zeytin üretim potansiyeliyle tüm Türkiye’nin gurur duyduğu bir ilçe olduğunu söyledi.
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi de, 2000 yılında Manisa’da kayıtlı 6 milyon zeytin ağacı varken, şu anda kayıtlı zeytin ağacı sayısının 20 milyon 154 bine çıktığını dile getirdi.
Hasan Çebi, zeytin ağaç sayısın artmasında yaptıkları eğitim çalışmalarının büyük etkisi olduğunu bildirdi. Çebi, gerçekleştirilen eğitimler neticesi 300 kişiye sertifika verdiklerini anlattı.