|
Erzurum'un Aşkale ve Aziziye ilçelerinde toplam 6 bin 400 hektarlık alanda Tarım arazilerinin korunması, kullanılması ve arazi toplulaştırmasına yönelik düzenleme çerçevesinde Devlet Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü tarafından zorunlu arazi toplulaştırması uygulanacak.
|
1.12.2013
1319
|
Siirt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü,Uluslar arası Tarımsal Kalkınma Fonu (İFAD) tarafından karşılanan Diyarbakır-Batman-Siirt Kalkınma projesi kapsamında, Zivzik Narı yetiştiriciliği konusunda hibe başvurusuna toplam 62 adet başvuru alındığını açıkladı.
Hibe desteği için yapılan başvurulardan 51 adet projenin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından kabul edildiğini belirten, İl Tarım İl Müdürlüğü, Nar üreticileri ile sözleşme imzalandı.
Diyarbakır-Batman-Siirt Kalkınma projesi kapsamında 728 dekar alanda kapama Zivzik Narı bahçesi kurulacağı ve 157 mevcut nar bahçesinin modernizasyonu yapılacağı, kurulacak olan bütün bahçelerde damla sulama sistemi uygulanacağı hibe programı kapsamında üreticilere toplam 1.567.500 TL hibe yardımı yapılacağı öğrenildi.